Basın Odası

OTİZM VAKFI İNCEK EĞİTİM TESİSLERİNDE Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘’Otizm; Ahşaba yeniden can veriyor’’ projemiz kapsamında 24 otistik bireylere ahşap eğitimi verilecektir.

• 2017 Ocak ayında başlayıp,  Haziran ayı sonun da bitecektir.
  • 3 dönem olup her dönem 6 haftadır.
  • Bir dönem de öğleden önce 1. grup ve öğleden sonra 2.grup olmak üzere günde 3 seans dan toplamda 90 seans eğitim verilecektir.
  • Çalışma saatleri: 1.Grup 10.00 -12.45  2.Grup 14.00-16.45 dir.
  • Her grupta  4 otistik birey olacaktır.
  • 2 eğitmen ve 1 tekniker eğitim verecektir. Eğitimler ücretsizdir.
  • Servisler ile Milli kütüphane den alınıp tekrar mili kütüphane ye bırakılacaktır.
  • 1.Grup servis kalkış: 09.00-Dönüş:13.30
  • 2.Grup servis kalkış: 13.30-Dönüş:17.30 (Bu saatlerde öğrenciler alınıp, bırakılacaktır.)

1.Dönem: 23 Ocak - 03  Mart 2017 (Cumartesi ve Pazar günleri eğitim yoktur)

2.Dönem: 06 Mart - 14 Nisan 2017 (Cumartesi ve Pazar günleri eğitim yoktur)

3.Dönem: 17 Nisan - 30 Mayıs 2017 (Cumartesi ve Pazar günleri eğitim yoktur)

• Kabul edilme koşulları:

1-      15 yaş üstü Otizm tanılı olmak,

2-      İletişim becerilerine sahip olmak,

3-      Yoğun davranış problemlerinin bulunmaması,

4-      Öz bakım becerilerini kazanmış olması,

• Ön kayıt için:

Veli adı,soyadı,GSM no,E-posta,Öğrenci adı,soyadı,yaş yazınız.

Hacılar Mahallesi 1262 Sokak No:11-13-15 İncek GÖLBAŞI ANKARA

(Fenerbahçe Spor Kulübü Türk Telekom Ankara Tesisleri Yanı)

Telefon:0 312 460 16 28 – 460 17 98

OTİZM VAKFI AHŞAP TASARIM ATÖLYESİ

KAZANIMLAR

• Ahşap oyuncaklar çocukların zihinsel ve motor gelişimleri konusunda en etkin kullanılan oyuncaklar kategorisinde yer almaktadır.
  • Katılımcılar, anlatılan konuları görerek ve uygulayarak öğrendikleri için dersler daha kolay algılanmaktadır.
  • Katılımcıların kendi emekleri ile yaptıkları ürünler ortaya çıkması nedeni ile derse katılımlar daha etkin olur.
  • Katımcıların ders içindeki bireysel  katılımları artar.
  • Özellikle çocuk ve rehabilitasyon ihtiyacı olan bireylerin psiko- motor gelişimlerine katkı sağlanır.
  • El göz koordinasyonu ve dikkati artar.

MAKİNE TEÇHİZAT

• Kullanılan makine ve ekipmanlar çocuklar için özel olarak üretilmiş olup, güvenlik testleri yapılmış makinelerdir.Ahşap ile yapılan çalışmalar, bütün duyulara hitap eder uygulamalı eğitimin en güzel örneğidir.
  • Ele zarar vermeyen 24 w motor,
  • Delme, kıl testere, zımpara ve torna özellikleri,

DELME                     KIL TESTERE         TORNA                              ZIMPARA

YARDIMCI EL ALETLERİ

• Çocukların el yapısına uygun, güvenli ve kalite standartlarına uygun el aletleri.

KAĞIT TASARIM BÖLÜMÜ

KAZANIM

• Kağıt tasarım faaliyetleri tekrar eden eylemlerle şematik öğrenmeye örnek oluşturur.
  • Katılımcılar bu tür faaliyetleri yaparken diğer insanlar ile iletişim kurmayı, gözlem ve İş birliği yapmayı, yardımlaşma duygularını gelştirir.
  • Katılımcılar kendi yaptıkları bir ürün ortaya çıkardıklarında duygusal olarak tatmin olma ve çevrelerindekiler tarafından kabul edilme gereksinimlerini karşılarlar.
  • Sanatsal bir ürün ortaya koymak Katılımcılara düşünce ve duygularını bİr eser ile ifade etme şansı vererek onların kendilerine güven duymalarını geliştirir.

ORİGAMİ

• Kağıdı yapıştırıcı ve makas kullanmadan sadece katlayarak çeşitli figürler oluşturma sanatıdır.

KİLİGAMİ

• Kağıdı keserek şekil verme sanatıdır.

KAĞIT TELKARİ

• Kelime olarak  ‘’tüy’’ ‘’mızrap’’ yada ‘’makaraya sarmak’’ anlamına da gelir.Kağıdı ince şeritler halinde keserek rolo yapma ve şekillendirme sanatıdır.

ORİGAMİ                                     KİLİGAMİ                                    TELKARİ